Jan 26 2007

Študentski domovi

Objavil šuši 26.01.2007 pod Aktualno, miks

Tako in tako jih je premalo. Vsi študentje ne pridemo not. Potem pa še s tistim, ki so ga končno zgradili zavlačujejo sto let. Bolj luštno bi bilo, če bi vsi imeli kje za živet.

Sicer pa mene osebno sploh ne vleče v študenta. Predvsem zaradi življenjskih pogojev tam. Ena kopalnica za celo nadstropje, ki je ponavadi pobruhana, slabo očiščena in najbrž bi se še kaj našlo. Druga stvar ki ni prijetna, nimaš kje prati oblačil, če bi vsaj kakšno pralnico imeli. In kot tretje, v nekaterih domovih sploh ni interneta. V dobi računalništva pa je to nujno zlo. Vsaj zame, ker dobivam po mailu kolokvije, domače naloge, se preko interneta prijavljam na izpite itd. Četrtič pa to: kako se lahko npr. v miru učiš? Saj vsi vemo, da so po domovih vedno  kakšne žurke.

Se mi zdi, da v študentu vse skupaj naredijo na pol. Če ti kaj ne paše pa idi živet privat. Zato pa živimo privat. Imeti svojo sobo pa je itak luksuz. Kaj pa če si po en mesec v Ljubljani in to s cimro istočasno? Nekateri pač dobesedno živimo tukaj…In vem, da mi bo kdo rekel, če mislim, da so študentski domovi kot hoteli s petimi zvezdicam. Ja, bi morali biti, in to z desetimi. Vsaj kar se tiče higiene.

In še ena malenkost…v vseh domovih ni kuhinje zraven sobe, bone pa bi radi ukinili…hmm. A je tukaj kakšna nepravilnost?

 • Share/Bookmark

24 odzivov
24 odgovorov v “Študentski domovi”

 1. Big Gigant Head  Big Gigant Head - 26.01.2007 15:44

  Ah, zavlačujejo že 15 let z domovi. Ceprav se mi zdi zadnji teden, pri tem na litostrojski, kar upravicen – legionela in tako naprej.

  Boni? Mogl bi jih ukint ja. Pa narest menze kjer bi bla hrana za studente zastonj.

  Za higieno, dragi moj, ste(so,smo) pa odgovorni sami, oziroma bi mogli bit in vsak bi moral poskrbet da bi zivel v cistem okolju, pa sej to so studentska leta, bi ze pricakoval, da so ljudje dovolj odgovorni, da pospravijo za seboj.

 2.   Jure - 26.01.2007 16:38

  Ja prov bogi si!

 3.   Obvezno - 26.01.2007 16:45

  Ne vem kje si pobral stereotipe o tem, da je ena kopalnica na cel štuk in da je skoz pobruhana. Več domov ima narejeno tako, da je apartmajskega tipa – dve sobi na skupno kopalnico, wc in kuhinjo. Kar se tiče Rožne doline imajo zdaj menda že vsi bloki pralne stroje kot tudi internet (treba je izvzet enko in štirko).

 4.   Mojca - 26.01.2007 16:57

  Pozdrav. Sama si po koncu gimnazije nisem in nisem mogla predstavljat, kako bo v studentu. Zdelo se mi je…socialno. Zdelo se mi je tako, kot je opisano v zgornjem sestavku. Žurke, trušč, nehigiena, tečni sosedi, nemir, pijančevanje…neučenje, ponavljanje letnikov…ipd, ipd… Sem živela privat. In konec lanskega leta dobila mesto v študentu. Cmok v grlu…kaj pa zdaj? Kako? Kam grem? Kako bo? In rada bi rekla, da…študent je super. Ne vem, zakaj si vsi predstavljajo študente z eno kopalnico na koncu hodnika? Dobro…v Rožni mislim da je en tak študent. Ampak je tud cena…minimalna. Kolk? 6 al 10 tisočakov na mesec? Torej, nekdo ki še doma nima nekega luksuza in ve kako je težko priti skozi mesec in je lahko vesel da sploh lahko študira – je prav zadovoljen da lahko tam živi. Ostali, ki si že prej lahko privoščijo privat stanovanja pa mislim da ni problem dati malce več za študenta (cca. 20 tisočakov) in imeti tako malce bolj urejen življenske pogoje. Sploh pa…npr. zdej novi FDV študent je tako nobel in tako drag…da te že privat stanovanje pride približno enako. Stereotipi o študentih morajo počasi potihniti. Sama sem v apartmajskem študentu. Super je. Sobe so veliko večje, kot v ostalih študentih, mir je. Čisto je pa ravno toliko, kolikor si vsak sam pospravi. Kaj bi rad avtor zgornjega članka čistilko, ki mu čisti pod nogami? Halo… In tudi to, da se ne gre učit – žurke, pa to… Ne vem. Sama še nimam slabih izkušenj. Ker ko so izpitni roki…takrat ni žurk. Ničesar. Vse tiho. Mirno. Še za kosilo ne dobiš katerega, da bi šel… Med letom pa se najde kje kak žurer, ja. Ampak…tisto pa ni toliko problematično. Čepke v ušesa pa je. Je pa edin glede interneta problem, ja. V veliko domovih ga še lani ni bilo…ampak mislim, da so zdej porihtali tudi to… Tak da… nič bat. Študent je super. Sploh če maš super sosede, prijazno cimro…to je to.

  Mam prav? ;)

 5. susi  susi - 26.01.2007 16:59

  Pardon, tako pravi kolegica, ki tam živi. Če ni tako, se opravičujem za napako.

  BG Head Žalostno je to, da nekateri ne počistijo za seboj in jih moraš lepo prosit. Glede menze pa…se mi kar zdi koliko kvalitetno hrano bi tam jedli. Že tako dobimo manj kvalitetno hrano vtrgovinah (odvisno katero), kaj bi šele študentom dali. In to zastonj:S

 6.   Švaba - 26.01.2007 17:22

  Kar se tiče kapacitet, ki jih ponujajo študentski domovi je res, da jih je vse povsod premal glede na povpraševanje…se pa le ti gradijo, vndar predn bodo ti oddani v uporabo jih bo zopet premal.

  Glede higijene se pa čist strinjam z Big Gigant Head-om. Za njo mora pa res vsak sam poskrbet.

  Kar se tiče bonu pa upam da bodo le ti še vstali vsaj tolk cajta da doštudiram, drgač gremo pa protestirat :)

 7.   kolesar - 26.01.2007 17:26

  v mariboru v novi studentih je super mir če ni se pritožiš. če kdo ne spuca ko je na vrsti se pritožiš… čaka jih polno za vselitev tako da je vse ok tud jst sm bil 2 leti privat ampak je v študentu bolše, točno se ve zakaj je narejeno imaš tisto kar rabiš točo tisto…

  to je v novih…

  v starih pri štuku je pa v enih hudo ker so sami taki tam ko bi sam žural, vsi so taki brez izjeme tak da se nobedn ne buni…

 8.   Švaba - 26.01.2007 17:28

  kolesar…u ktetem študentu pa si?…mogoč na lentu?…kr tam majo res supr poštiman vse skup…kej bolšga si študent skor da ne more želet

 9.   mini - 26.01.2007 19:02

  ti pa imaš kr nekaj predsodkov o štidentskih domovih. glede kopalnic- nikoli še ni bila pobruhana ali pa nečista. prav tako wc. pa tud ni res, da je ena kpalnica za celo nastropje. to bi blo mal hudo. pa glede miru- nekak moraš pričakovati, da ob večerih ne bo ravno ne vem kakšna tišina (posebej ob torkih in sredah). se pač učih takrat k veš, da bo ponavadi mir.

 10. teoo  teoo - 26.01.2007 19:15

  jutro:)

  meni gre najbol na kurac to, da je med pred domovi parkiranmi avtomobili 1/3 novih alpa recimo boljših. Lepo je prit v dom, če maš doma s.p. alpa d.o.o in prikažeš, da si fakin revež…pol se pa z avdijem pripelješ v dom. grem stavt da ma 1/2 ljudi v domu doma firmo. Jst sm probu prit v dom, pa sm zgleda totalno prebogat (ker majo tastari transparentne državne službe). Najrajš bi knockoutiral koga.

  Fora je, da je v domu zakon. V srednji sem bil 4 leta v dijaškem in je blo super.. pol na faksu pa mi ene 3 leta ni ratalo prit notr, pol pa nism več probal. Vsekakor pa je članek čist preveč stereotipen. Zdej med izpiti se folk več al manj uči, drugače med letom pa tudi ni panike glede žuranja/spanja. Pa tudi s skupnimi vcji in kuhnjami se da čist lepo preživet. Vsak dom ma čistilke in hišnika.

  Sploh pa… kaj je narobe, če je vsak teden žur en parkrat?:P

 11. susi  susi - 26.01.2007 19:24

  jap res mam predsodke, ker slišim same grozne zgodbice:) In na podlagi tega sem si ustvarila podobo, logično. Sej sem tudi upala, da mi bo kdo še kaj več povedal. O teoo kak te bo razkurlo, če ti povem, da imamo mi tudi doma firmo pa mam možnost prit v študenta. Sem pa tudi daleč od tega, da bi bila polna keša. Nič mi ne manjka, bi pa prišparala za kakšne druge malenkosti, če bi živela v študentu. Jaz sem zato, da se državo izkorišča kolker se da;) Ej a je res kje v Lj v študentu pralni stroj??? Kr jaz ga nujno rabim:) Cimra bo že vedla o čem govorim:)))

 12. teoo  teoo - 26.01.2007 19:29

  prokleta banda lopovska!!!!1 :)

  ja majo pralne stroja ja… sicer se sam v dvojki spomnim da je tm pod stopnicami na desni en prostor za to.

 13. susi  susi - 26.01.2007 19:43

  hehe, ok, da ne bo tak hudo izpadlo. Foter ma firmo in je t.i. samohranilec in mati dela v državni službi in je samohranilka. Pa ne zajebavam se:) Imam disfunkcionalno družino:) Samo bi si vseeno kdo drug bolj zaslužil sobo v domu, kot jaz. Jaz sem se navadla “luksuza” v hiši s šestimi študenti. In zdaj hočem več:)

 14.   kolesar - 26.01.2007 19:57

  na lentu sm ja je super…

  prit tja je pa težko seveda..

  pač zdajle nekje morš dat že prošnjo…

  glede tega da pa pridejo v študenti taki ko imajo doma podjetje pa bi se kr strinju ni kej iznajdljivi so..

  pač država ne more takim nekaj odrekat ki jim dajejo denar bi blo verjetn treba kj spremenit ampak tko je vedno blo pa tud verjtn bo :/

 15.   Štefan - 26.01.2007 20:02

  Ah lepo vas prosim jokate in stokate ko nimate posesanega stanovanja pa čipk ni na blazini, kaj? Takole vam rečem in še res je: veseli bodite, da mate streho nad glavo. da ne bom začel o tem kako sem kot študentek vsako jutro pešačil do postaje petnajst minut po hribu nizdol, pa z vlakom pol ure, pa potem spet nazaj, doma pa ni bilo konec o, ne. Pa naredi to, postori ono. Pa muksnil nisem! Vi pa takole. Ni čudno da so potem vojne po svetu.

 16.   Mojca - 26.01.2007 22:05

  :) Bravo.

 17.   nIetka - 2.02.2007 15:39

  Ena kopalnca (2 tuša) in en wc (pravzaprav 3 školjke, če smo natančni) v študentu ni stereotip. Rožna dolina ma večinoma neapartmaje. No nebom velik govorila, do zdej sm bla u enki, štirki in štrnajstki (obup, je pa res pocen in kul za žurerje po moje, oz folk k mu je vseen), u sedmki pa sm velik..mala kuhna za obe strani štuka (najmanj 20 ljudi), isto kopalnca in wc… Je pa pocen. FDV študent je res ful dobr, lep, prosotrn, zvočno izoliran, s epa njegova cena ne da primerjat s privat. Če da kdo za lasno sobo s stroški vred 25.000 sit (sm še na tolarjih, pardon:) svaka mu čast. Js trenutno čakam litostroj, ker upam na možnost svoje sobe. Zdej žvim privat in mam svojo sobo, zanjo pa plačujem od 35 – 55 tisoč, odvisno od kurjave..se pravi od novembra do marca kr okol 50 jurjov. Tak da je tud najbolj nadstandardna študentska soba dost cenejša od privat. In se mi zdi, da je prav, da postavljao tud študente, ki so bolj fency, za tiste, ki si pač to lahk prvoščjo in bi vseen radi okusl študentsko življenje v domovih. Seveda pa je še bolj prav, da gradijo tud cenovno ugodnejše, in to u bolšem stanju, kot so tisti v rožni, ki so z izjemo dvojke precej porazni.

 18. susi  susi - 2.02.2007 16:02

  hvala:)

 19.   Srcica - 14.02.2007 19:36

  Hola…dans zvedla d grem v študenta:)!!! Tk d če ma še kdo kakršno koli informacijo o študentih(LJ), glede izgleda, skupnih/aprtmajskih kopalnic, kuhinj kr na plan z njo…mogoč bom mela možnost izbire…mogoč…:S:)

  Aja pa k glih govorite o sobah…jz trenutn žvim v enoposteljni sobi v fulla norem stanovanju, k bo od marca naprej frej, pa plačujem z vsemi striški 162 €…tk d če ma kdo interese nj piše…

  tnx:)

 20. susi  susi - 14.02.2007 20:05

  jaz iščem stanovanje…sma pa dve in bi imeli dve enoposteljni sobi!!!!! A to je šansa? Kje pa je stanovanje???? Nujno rabim.

 21. teoo  teoo - 14.02.2007 21:05

  qwas ti razceplena osebnost od nine al kaj?:) http://nina.blog.siol.net/

  vse bi se neki selile pa svoje sobe mele. razvajenci ccc

 22. susi  susi - 14.02.2007 22:55

  ne nisem:) samo imam probleme z dolečenimi cimri in bi se z Irenco malo preselili. In v najini veeeeeeeeeeeliiiiiiiiiiki sobi ni dovolj prostora za vse najine potrebščine:D

  Ja valda, da bi raje imela svojo sobico…se maš potem lahko bolj fajn;) pa dav kabla za internet je tudi zabavno met

 23.   lojze - 11.01.2009 11:42

  zdej majo že vsi študentje pralne stroje v študentu (tudi 4ka). 4 in 1 bojo to leto totalno prenovljena. je pa res da mata ta dva študenta na vsaki strani hodnika tuše in bi pričakoval gužvo. ne bote pa verjel da v dveh letih nisem vidu v kopalnici max. 3 ljudi, tak da itak ni problema. jst ne vem zaka mate take stereotipe o študentih, ker so res cooool!

 24.   lojze - 11.01.2009 11:45

  aja, pozabu sem še dodat, da imajo sedaj vsi študenti internet, razen dveh blokov od tridesetih.

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !