Sep 30 2007

Spanje, žur, Amy, čudaki in gobe

Objavil šuši 30.09.2007 pod Mislim..., dobro počutje

Spet me ni nič doma. Vsak dan se vozim v Maribor in nazaj in na kave, kosila…Spala sem tudi bolj malo in najhujše od vsega, nihče ne upošteva, da pijem grenko kavo. In dobim zjutraj v posteljo sladkano kavo – šok za telo.

Sem pa končno naredila nekaj dobrega zase. V petek sem se spravila v savne in si “spucala” telo. Mozolji so dovolj ven udarili, da sem si potem razpraskala obraz.

Poln kufer imam spanja na kavču in sem se odločila, da danes CELO spim doma, na večji postelji brez mačk, ki skačejo po mojih nogah in se gonijo.

Včeraj sem seveda SPET srečala bivšega. V bistvu je ful zlato srce, ampak nima pojma, kaj bi mi povedal, ker sva skoraj čisto izgubila stike (kriva pa sem baje jaz, ker sem se odselila). Ampak včeraj se je vsaj normalno obnašal, kljub temu, da o kavalirstvu nima pojma. In bolj ko sem premlevala stvari, bolj sem si želela, da se ne bi zbudila sama. Pa daleč od tega, da bi se rada zbudila ob njem. Ta misel mi je pravzaprav zoprna. Ampak bi pa pasalo, če bi kdaj zraven mene ležal kak seksi dečko, ki bi mi eno uro zjutraj dajal komplimente in jaz bi bila zaspano tiho dobre volje. No, zbudila pa sem se z mačko in mačkom. Še dobro, da cedevita vse pozdravi. Pela pa sem si to:

YouTube slika preogleda

Potem pa sem ukazala očkotu, da me pobere v Mariboru in greva nekaj pojest. Pot pa naju je zanesla mimo botaničnega vrta v Hočah in sva šla pogledati sekvoje, ciprese, vrtnice, zelišča…Nikoli si nisem predstavljala, da je ta vrt tako velik in urejen. Vrtnice so dišale omamno lepo in hoja je pozdravila mačka. Potem sva na poti (ponovno) ugotovila, da na Pohorju ni nobenega spodobnega kmečkega turizma in se čez pohorske ceste pripeljala na Polskavo v gostilno Kalan. Sicer jo je že kar nekaj ljudi hvalilo, pa nisem še nikoli prej zašla tja. Postrežba je bila super, hrana odlična in natakarica prijazna. Motili so me le kretenski obrazi pri sosednji mizi. Tipični razvajenci iz mojega kraja, ki zijajo v krožnike na sosednji mizi in se naglas sprašujejo, če sem žena, hčerka ali mladoletna ljubica. Zanimivo, dve mizi naprej (ja, tudi jaz sem pogledala, kdo je v gostilni :D ) sta sedela mati in sin mojih let, pa v njiju ni nihče buljil in se spraševal neumnosti. Ja, živim sama s fotrom in z njim se lahko pogovarjam kot s svojimi kolegi…GET OVER IT.

In po dolgem popoldnevu, ko sem že mislila, da lahko grem na “popoldanski” počitek, je klicala sestra in zahtevala, da prideva na kostanje in pogledati, če so vse nabrane gobe užitne. Kostanjev je bilo za cel tabor lačnih brezdomcev, gob pa…za tri. In z napol zaprtimi očmi sem se lotila rezanja štorovk za vlaganje. Ampak vohati kuhanega kisa pa me ne bodo dobili! A-a!

 • Share/Bookmark

14 odzivov
14 odgovorov v “Spanje, žur, Amy, čudaki in gobe”

 1. ninamalina  ninamalina - 30.09.2007 21:24

  oh, to situacijo foter-hčerka-vlke oke dobro poznam.

 2. inaaa  inaaa - 30.09.2007 21:32

  tudi jaz se pridužujem “klubu foter-hčerka-vlke oke” :)

 3. šuši  šuši - 30.09.2007 22:56

  pa kaj je narobe z ljudmi? Pa tudi, če bi bila kakšna drugačna naveza…kaj jih briga :D

 4. dfunkydrek  dfunkydrek - 1.10.2007 08:41

  U ja, gostilna Kalan je pa res špica! Naslednič, ko bom šel v tiste konce, te pa peljem tja jest. :)

 5. šuši  šuši - 1.10.2007 10:28

  Uf, če bova istočasno tukaj potem sva kar zmenjena :D Če pa se jaz znajdem na Gorenjskem pa te povabim v Lectarja :)

 6.   lukaz - 1.10.2007 11:23

  ne se sekirat zaradi teh ocka hci zadev ce pa vsi vemo da je incest zabava za vso druzino :D

 7. dfunkydrek  dfunkydrek - 1.10.2007 11:53

  Mmm, ti veš kaj je dobra hrana! :) Zdej vem, kam grem danes lahko na malico. :) Sva pa dogovorjena. :)

 8. šuši  šuši - 1.10.2007 12:02

  lukaz… :D

  dfunky…I love food, veš da vem :D Prav tako imajo zanimivo ponudbo v Škofje Loki (čeprav so polži v Lectarju stokrat boljši), pekarna je super v Kranju (tisti kiosk ob prepadu nad reko; makov ali orehov zavitek), kava pa v caffeteriji v Radovljici (ker tam dela kolegica :D ).

 9. dfunkydrek  dfunkydrek - 1.10.2007 12:33

  :) Škofja Loka mi ni všeč in ne hodim tja kaj prevč. Je kar vredu pekarna, če oba misliva paravo. Mi je bolj všeč pekarna tam nasproti glavne avtobusne postaje. V kateri caffeteriji?

 10. šuši  šuši - 1.10.2007 12:42

  V radovljici takoj pri ta velikem parkirišču, mislim da je čisto blizu ta Grajski dvor al kaj že gostilna. Imajo pa Illy kavo in srednješolci tam dobijo (vsaj ta teden) gumi bombončke :D

 11. mojcas  mojcas - 1.10.2007 12:46

  Tsti pogledi fotr-hči oz. stari-ljubica, mi gredo ornk na živce. Folk ima tolk dolgočasen life, da se more ukvarjat z drugimi ljudmi.

  Glede kisa za vlaganje…i can feel your pain. Tega vonja pa res ne maram…

 12. dfunkydrek  dfunkydrek - 1.10.2007 13:04

  Aha, že vem kje. Jo bom šov enkrat obiskat, da mi da gumi bombončke. :) Sem bil pa prejšnji teden v tisti piceriji Grajski dvor in majo odlične pice. :)

 13. šuši  šuši - 1.10.2007 13:08

  mojcas…kis ima najbolj nagravžen vonj ever!

  Funky…Sej bi skovala kakšno zaroto proti kolegici, ki dela tam, pa vem da bere moj blog in ne bi bilo učinkovito :D

 14. dfunkydrek  dfunkydrek - 1.10.2007 13:32

  :)

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !