Jun 29 2008

Ali je res, ali se zdi…

Objavil šuši 29.06.2008 pod miks

Včasih me res spravlja ob živce, da “berem misli”. Večinoma to kar ignoriram, dokler ne pridem na stopnjo, ko moram reči: “Spet sem imela prav!”

spiral13bk.gif

Sama sebi dobro lažem. Ampak res ne maram nasvetov na suho. Sploh pa ne od ljudi, ki se jim niti sanja ne, o čem se gre. Sploh pa ne od ljudi, ki mi nikoli niso privoščili boljšega od povprečja. Le še slabše od njihovega povprečja. In le tu in tam pride kdo, ki razume moj jok. Ki ga spravljajo ob živce iste malenkosti … Včasih celo kdo, ki razume mojo neužaljenost/neobremenjenost … ki me pozna tako, da razume, zakaj imam rada ginko, ne da bi morala to posebej povedati in razložiti. Ker sem pač JAZ. Ker po sanjah čutim tesnobo, ker me je strah ustaljenosti, ker me je strah … enoličnosti. Tega, kar vidim. Mrtvih obrazev.

Z vsemi svojimi “sploh ne-ji” mi uspe šokirati naključne mimoidoče in ob-meni-ležeče. Določene stvari v mojih miselnih procesih pač nimajo osnovnih pogojev za realizacijo … I do not consider this as an option. Nelogični procesi imajo logične posledice … jaz pa imam raje nelogične posledice. V bistvu imam najraje nelogične procese z nelogičnimi posledicami. Kadar dva minusa dasta plus. RiskiranjeI ! Se mi življenje zdi bolj zanimivo. Če ne, si ga pa polepšam s svojo ali tujo ogorčenostjo, burnimi reakcijami in adrenalinom. Ja, adrenalin je že to, da ne sledim popolnoma svojim načrtom. Sinoči sem jih spet spremenila. Oh, my… (ali po domače: Jejzusa!)

Kljub odvisnosti od načrtovanja imam še vedno rada presenečenja. Inovativnost. Načrtujem itak samo zato, da se lahko izognem tistemu, česar nočem videti/srečati/izkusiti. Jeba je samo centrifugalna sila … ali je centripetalna … ali Coriolisova? Pa vendar se vrti, oziroma spiralno kroži. Ni čudno, da je vse logično. Vedno pridem do točke, ki se poklapa z neko točko, ki ju povezuje tangenta. In ta tangenta zna biti v obliki ene fajn boleče puščice. Ali orgazma, kar pa niti ni slabo.

Po dolgem, dolgem času sem telefonski pogovor prekinila. Poklopila sem slušalko. Ni se mi dalo poslušati. Trenutno je bolj pomembno tukaj in zdaj, kot pa en teden naprej. Konkretno.

 1. pravkar sem našla svoj idiolekt. Vedno govorim rEskiranje, mi lepše zveni. Pa so vsi okrog mene tako prijazni, da me ne popravljajo. Jaz pa vedno vse popravljam. Grozna sem[daj me gor]
 • Share/Bookmark

8 odzivov
8 odgovorov v “Ali je res, ali se zdi…”

 1. buksijakarc  buksijakarc - 29.06.2008 13:23

  Jejzusa! :) Pa saj gotovo ni tako grozno.. ali pač?

 2. šuši  šuši - 29.06.2008 13:33

  ah ni grozno sploh :D me zabava :D

  ste se lepo imeli včeraj? Jaz sem res morala it. Se danes pridno učim :D

 3. sloncica  sloncica - 29.06.2008 13:34

  Ej, a gremo ta tedn čist nenačrtovano na en pir, dva, pet? ;)

 4. šuši  šuši - 29.06.2008 13:36

  jap, po Gorchyu v sredo ;) Bom pač šla šele v petek na Štajersko.

 5. buksijakarc  buksijakarc - 29.06.2008 13:36

  Mislim, da so se imeli fajn, bili so čisto prave volje…

  Midva z Jonathanom sva šla potem k reki na pijačo, da sva lahko v miru oprvaljala….

  Rezultat: imela sva se fajn. :)

 6. irena  irena - 29.06.2008 18:05

  ah, potem je bil intelektualni pogovor ploden … :mrgreen:

 7. buksijakarc  buksijakarc - 29.06.2008 20:10

  A … intelektualni pogovor se reče ;)

 8. irena  irena - 29.06.2008 22:45

  ja tko sta rekla, ko sta šla, a ne … :D

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !