Nov 16 2008

Fascinacije?

Objavil šuši 16.11.2008 pod Mislim..., Poškodba dneva, depra, kaj me jezi

Zadnje dni sem razpoložena skrajno otročje. Samo čakam, da me bo kdo vsekal za uho. Znam namreč biti nadležna. Ups!

Fascinirana sem nad svojim znanjem francoščine in zagnanostjo. Oziroma neznanjem in pomanjkanjem zagnanosti. Se že dva tedna spravljam k prevodu, ki ga moram jutri oddat … pa še vedno ne vem, kako naj smiselno oblikujem prvi stavek in kaj pri bogu milem mi sploh hočejo povedati. Bolj ko berem kompleten sestavek, manj mi je jasno. V sončku zadnjih dveh dni sem namreč videla samo računalnik. Spet! Ljudje, ki ne razumejo, zakaj imamo na izpitih lahko vse slovarje, internet, pravopis in slovnico … naj zadržijo svoje pametne predloge zase. Srečaš eno besedo in si ves vesel, ker veš kako jo naj prevedeš, potem pa ji sledi druga, ki ima enake možne pomene … in na koncu več ne veš kaj je kaj in zakaj je, oziroma, če sploh je. Prevajalec ni umetnik … prevajalec mora biti suhoparen?

Vse bolj se kaže tudi dejstvo, da mi prihajanje domov za več kot en dan ne predstavlja nobenega užitka. Bi mi ga, če bi imela čas in željo. Mislim, da vsako živo bitje mine veselje, ko pride nekam in naleti na kup sranja. Naredi to, zakaj ne delaš tega, zakaj to delaš tako, zredila si se, preveč si shujšala, predolge lase imaš, kako lahko z nohti sploh kaj delaš, pojdi tja, prinesi to, zakaj nosiš strgane hlače za doma …

Rabim resen sprehod sama s seboj in dobro knjigo. Moja zateženost je dosti bolj učinkovita, kot prijaznost.

In naj me folk, ki ga bi morala poznati samo zato, ker je iz istega kraja kot jaz, neha dodajati na facebooku. Ne poznam vas, bmk, če ste užaljeni, ker sem vas ignorirala. Zakaj ste si sploh zapomnili moje ime in priimek, če me ni blizu?

 • Share/Bookmark

7 odzivov
7 odgovorov v “Fascinacije?”

 1. Slončica  Slončica - 16.11.2008 13:53

  Kaj?! Vse slovarje maš lahko na izpitu pa še net?! Pa kaj mate pol vsi 10?! In če nimate, a ste vsi tok zabiti?!

 2. irena  irena - 16.11.2008 13:58

  ta fejsbuk je res fenomen. jst sem dosegla svoj limit kvazi prijateljev in ne grem več čez. rabim kakšno skupino za ljudje, do katerih mi dejansko kaj je.

 3. irena  irena - 16.11.2008 13:58

  za ljudi! :oops:

 4. sakir  sakir - 16.11.2008 15:31

  Vse lahko mirno zvališ na luno, je bila zopet preveč okrogla zadnje čase. Facebook pa, te razumem, nekateri so vsiljivi, ampak se lahko tolažiš, da jim predstavljaš, vsaj za pet minut, center vesolja.

 5. minnie  minnie - 16.11.2008 18:05

  ej sej si ti mene dodala in ne jst tebe, ane? :lol:

 6. šuši  šuši - 16.11.2008 18:24

  ja, jaz sem tebe :lol: sej me bi lahko ignorirala :D

 7. minnie  minnie - 16.11.2008 21:12

  sam nism vedla, če se morm počutit nagovorjeno ;) :D

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !