Jan 31 2009

Jutranja kava

Objavil šuši 31.01.2009 pod miks

Resno cenim mir. Resno sem navajena biti sama in tiho. Saj potem, ko dejansko grem iz bajte vedno na veliko žlobudram, ja. Ampak najraje pa imam trenutek, ko pridem v svojo sobico in se vržem na posteljo, kar v plašču. Globoko izdihnem, potem pa se začnem preoblačit. Ja.

Ne cenim pa tega, da doživljam duševne pretrese še pred jutranjo kavo. Pred jutranjo kavo lahko izustim samo ‘dobro jutro’, ‘ja’ in ‘ne’. S tem da me ‘ne’ ponavadi spravi v slabo voljo. Tega pa nočemo.

Kadar sem doma, rada grem ven na kavo. Navadno pa to pomeni, da rabim eno uro med tem, ko se zbudim in tem, da odidem. Tuš, pranje glave pa to. Danes mi je na moje veselje najprej sekica odpovedala masažo, potem mi je zmanjkalo tople vode v trenutku, ko sem si na glavo zlila šampon in foter ni bil sposben kratkega in nekompliciranega odgovora na to, če lahko vzamem avto. Zame je preprosto: rabiš avto – ja/ne. Če ima opravke in mora it iskat stvari, naj ne pravi, naj vzamem avto. Sploh, če povem, da ga rabim v miru več kot eno uro. V MIRU. Res cenim mir. Sploh kadar mi zjutraj zmanjka tople vode.

Se odpeljem čez mesto, plačam parkirnino in naročim kremno belo kavo, ki diši čez cel bar … ko mi zazvoni telefon. “Naredi še to, pa to, pa to, pa to … do 12h” Ura je bila 11. Moj odgovor: “Pravkar sem dobila kavo na mizo. Ko jo spijem, bom šla po pošto, ostalo pa sam naredi, ker jaz ne vem, kaj bi ti rad.” (in ne, res ni mogoče vedet, kaj bi foter rad. Še kruha ne prinesem pravega, kaj šele drobtin!)

Ko sem se s srednje privzdignjenim glasom kolegici pritožla, da še pofukane kave ne morem spit v miru, se je grozota za sosednjo mizo začela obračat proti meni. Uuuuuu, na to sem šele alergična. Sem mu namudoma naklonila enega svojih grozečih pogledov s stisnejnimi ustnicami. Je šel kr domov :D

BTW: včeraj sem pri mami seveda jaz kuhala kosilo IN si celo drznila to povedat, ko je začela jamrat, da naredi dober riž. Hvala bogu sva ob kosilu tudi spraznili buteljko penine. Življenje je res lažje, če si prijetno okajen.

 • Share/Bookmark

9 odzivov
9 odgovorov v “Jutranja kava”

 1. bart  bart - 31.01.2009 13:43

  Šuši, zdaj boš zelena od zavisti. Danes zjutraj je celotna družina spokala in se odpravila v Dolomite. Jaz pa sem zaradi izpitov ostal “home alone”. Tako sem rešen vseh družinskih zdrah za cel teden. :-)

 2. pet-in-g-seks  pet-in-g-seks - 31.01.2009 15:06

  jap, zjutraj, torej eno uro po tistem, ko smo budni, bi morali med ljudmi prepovedat komunikacijo. ps. šuši, prav zabavam se, ko te berem …

 3. šuši  šuši - 31.01.2009 17:43

  bart … torej ti meni celo leto zavidaš, ker živim sama? ;)

  seks … hvala de se strinjama s komunikacijo! Vesela sem, da se zabavaš. Sej meni se večina ljudi smeji, ko sem jezna :D

 4. bart  bart - 31.01.2009 18:24

  touché, šuši. ;-) Sicer sem ciljal na tvojo trenutno situacijo, ampak zaradi tebe sem se zavedel, v kakšni sem šele jaz.

 5. šuši  šuši - 31.01.2009 19:24

  bart, sej te mamo radi ;) pa sej te skor nič ni doma, tak da se nimaš kaj pritoževat ;) ko boš velik, boš pa ti tudi sam živel :D jaz bom tudi … sam velika še morem postat :D

 6. bart  bart - 31.01.2009 20:33

  Hvala, šuši! Komej čakam, da bom velik! :-D

 7. sakir  sakir - 31.01.2009 22:54

  pr men si tut parental unit ne upa več pridet med moi in moj kofe. :cool: risk of loosing an arm is too big. :)

  drugič pa firbcem še dodej podmouku komentar, kva pa ta bul, a nima nobenga več, s kom bi fuku. ;)

 8.   Buba - 31.01.2009 23:01

  “Življenje je res lažje, če si prijetno okajen.”

  to bi moral bit citat :mrgreen:

 9. šuši  šuši - 1.02.2009 11:30

  sakir … ti me vedno nasmejiš ;)

  buba … dovolim ti, da me citiraš v prihodnje :D

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !