Jul 06 2009

Zastiranje zaves

Objavil šuši 6.07.2009 pod miks

In sem se pripeljala.  Najprej veselje, potem zmeda, nato pa se je vse skupaj počasi spreminjalo v tesnobo. Ja, rada imam pozornost, od določenih ljudi, ne pa vsesplošno. Niti kadar sedim na sovoznikovem sedežu avta, ki ni ne od mame, ne od fotra.

Moje slavno zavijanje z očmi je spet sprožilo salve smeha.

Kaj pride dobrega? Me lahko omehča … ja, res me lahko omehča. Pa tudi dovolila bi, da me omehča. Kot me omehča tisti padec v objem, ko vaju vidim po dolgem času. Ko se komaj zadržujem, da ne vriskam. In imam v očeh solze sreče, ker vem, da sem “doma”. Iz solza sreče pa nastanejo solze smeha, ker se zaradi nas treh sprazni gostilna.

Tudi glasen smeh, ko bi me rad prijel čez ramena, in mi nagajivo reče, da sem najslabše, kar se mu je zgodilo. Ups, res nisem vedela, da je tebe tudi bolelo. Šit, če pomislim za nazaj … tisto je bilo res trpinčenje. Dolgotrajno.

Ali bi varnost spet ubila tisti nemir v meni? Vsega so krivi naši (ne najbolj zvesti) fotri, ki obožujejo hčerkice, in (ponosne) matere, ki so nas naučile, da si zaslužimo najboljše.

Potem me je vznejevoljilo prestavljeno kazalo v knjigi in cunje, ki so bile oprane, brez da bi kdo vprašal, če jih opere, ali si jih bom sama. Ja, vem, da je knjiga najbrž padla za posteljo in jo je nekdo pozorno pobral. In vem, da je nekdo hotel, da mi ne bi bilo treba sami skrbeti še za nogavičke. Ampak jaz sem navajena svojega sistema in nisem več navajena vdora v zasebnost. Še najbolj pa prekomerna poraba mojih vatk, ki so se naenkrat znašle v kopalnici. In ko jih nekdo porabi, ne kupi novega paketa. To imam jaz doma zato, da ne rabim še tega nosit iz Ljubljane. Poleg deodoranta in vsaj enega paketka vložkov.

Na koncu pa mamin žalostni pogled: “Pa še to si morala doživeti, pri tvojih letih!” Pa za tričetrt stvari v mojem življenju sploh ne ve. Sem se naučila skrivati, ker nisem imela odgovorov na vprašanja.

  • Share/Bookmark

En odziv
En odgovor v “Zastiranje zaves”

  1. sakir  sakir - 7.07.2009 00:00

    parental unit zna nardit zadeve, če ne fucked up, pa usaj zanimive. skrivat smo se pa usi naučil, usaj tisti, k nimamo glih idealnih familij, se mi zdi. ;)

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !